Wandspots

van 171 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

van 171 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wandspots

Niet alleen de stijl van uw interieur bepaalt welke verlichting u nodig heeft ook de functie is van groot belang. Zo worden voor een lees- of werkplek andere lampen gebruikt dan voor een sfeervolle woonkamer.

Wandlampen en wandspots kopen

Wandlampen en wandspots zijn er in verschillende uitvoeringen. Wandspots zorgen voor extra verlichting. Dit is bijvoorbeeld nodig in een leeshoek of bij een schilderij, ideaal voor kleine ruimtes. Maar een wandlamp past ook goed in grotere ruimtes. Deze kunnen dan gecombineerd worden met bijvoorbeeld een vloerlamp. Een wandlamp geeft meer sfeer wanneer de verlichting over de gehele ruimte wordt verdeeld. U kunt dus beter gebruik maken van 5 minder felle lampen dan van 2 lampen van 100 Watt.

Wandlamp ophangen

Er zijn een aantal tips om te helpen bepalen hoe hoog een wandlamp opgehangen moet worden. Zo is het beter om leesverlichting niet al te hoog te hangen. Wel moet u oppassen dat u niet in het licht zit. Een gemiddelde hoogte om een leeswandlamp op te hangen is tussen de 120 – 140cm.

Sfeerwandlampen hangen gemiddeld op een hoogte van 180cm. Heeft u een wandlamp waarvan de bovenkant open is, zorg er dan voor dat u niet op de lichtbron kan kijken.