Industriële hanglampen

van 268 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

van 268 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Een industriële hanglamp staat bekend om zijn stoere en robuuste uiterlijk. Populaire lamp voor boven de eettafel of in de woonkamer!

Industriële hanglampen

Hanglampen in industriële stijl zijn populair in de interieurs van tegenwoordig. Industriële hanglampen geven jouw huis een stoere look. De industrie hanglampen worden gekenmerkt door de grote, uiteenlopende kap. De grote lampenkappen van industriële hanglampen zijn naast robuust en stoer ook heel functioneel door de grote lichtval die er door wordt gecreëerd.

Geschiedenis van de industriële hanglampen

Waar komen industriële hanglampen eigenlijk vandaan? Voor de eerste, echte industriële hanglampen moeten we terug in de tijd. In de tijd van de industriële revolutie werden er veel fabrieken gebouwd. Om deze grote fabrieken goed te verlichten werd er gebruik gemaakt van gloeilampen. Belangrijk was dat deze industriële lampen voor een grote lichtopbrengst zorgden. Daarom werden de gloeilampen voorzien van grote, metalen kappen. Daarnaast werden de lampen vaak uitgerust met een metalen raster ter bescherming van de hitte van de lamp. Deze rasters zien we ook nu vaak terug bij de industriële hanglampen. De eerste industrie hanglampen werden dus puur gemaakt voor de functionaliteit. Tegenwoordig komen deze fabriekslampen steeds meer terug, nu niet alleen meer voor de functionaliteit maar ook omdat het ruige, stoere uiterlijk zo geliefd is.

Industriële hanglampen met uitstraling
De industriële lamp heeft een stoere look en feel. Uitstekende toepassingen zijn boven de eettafel, in de woonkamer en in kantoor. De hanglampen passen goed bij de huidige trends van de woninginrichting. Een stoere uitstraling door middel van de vorm en het gebruik van natuurlijke materialen. Een grote metalen kap heeft al gauw zijn uitwerking in de ruimte waar de hanglamp industrieel wordt opgehangen.

Kleurige industriële hanglamp kopen
Door de verschillende kleuren zoals wit, zwart en grijs. Een witte industrie hanglamp heeft ondanks de vaak grove vormen geen lompe uitstraling. Bestel online de beste industriële verlichting bijpassend bij het interieur! Een industriële hanglamp combineren met kleur? Bestel nu ook in het blauw, rood, geel en groen.

Niet trend gevoelige lampen hebben in het algemeen een veel langere levensduur dan de producten die wel trendgevoelig zijn. Bij het sorteren van industriële-hanglampen is dit essentieel. Om niet te gaan voor een model dat binnen enkele jaren ‘over de datum’ is, maar juist een minder trendgevoelig model die naast industrieel ook in een zekere mate dagelijks is. Hierbij zit het hem vooral in details. Details die een hanglamp juist extra industrieel maken kunnen er een jaar later voor zorgen dat een lamp uit de mode is. Kies daarom weloverwogen en doelgericht voor een stoere lamp met een industriële uitstraling, die ook enkele dagelijkse kenmerken heeft. Bijvoorbeeld een industriële-vorm gecombineerd met dagelijkse materialen, zoals metaal, en dagelijkse kleuren. Zo kunt u nog langer genieten van de mooie industrielampen in uw huis.