Koepellampen

van 74 producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

van 74 producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Koepellampen

Een unieke lamp, een (stevige) blikvanger voor boven de tafel. De op maat gemaakte koepellampen beginnen met een doorsnede van circa 50 cm en kunnen we zelfs maken met een doorsnede van 200 cm of meer. Je kan kiezen voor een exclusieve handgemaakte koepellamp met ruwe buitenzijde, deze wordt veel uitgevoerd in de kleur betongrijs, en de handgemaakte koepellamp met een gladde buitenzijde. Naar hoogglans wit en mat zwart is deze verkrijgbaar in de RAL kleur naar keuze, ook handig voor projecten dus. Naast de handgemaakte koepellampen hebben we standaard modellen die verkrijgbaar zijn met de aangegeven kleuren en afwerking. 

Voor het kiezen van een koepellamp moet er rekening gehouden worden met het formaat tafel. Hoewel er verschillende smaken zijn zien we veel vergelijkbare situaties qua toepassing van de koepellampen. Hiermee doelen we op het formaat van de koepellamp en of er 1, 2 of meerdere koepellampen worden toegepast. Daarbij wordt ook het formaat tafel aangegeven.

Handgemaakte koepellampen, ruwe buitenzijde

De handgemaakte koepellampen worden vervaardigd van een gehard, natuurlijk katoen. Bij dit type koepellamp kunt u de buiten- en binnenzijde zelf vormgeven. Zo kunt u de buitenzijde een grove structuur geven en de kleur bepalen. Betongrijs is een veelvoorkomende kleur. Daarnaast hebben we ook verschillende metaal (-grijze) kleuren. De binnenzijde in een schitterende kleur bladkoper, bladgoud of wit geeft de lamp statuur. Daarnaast kunt u ook uw eigen RAL kleur doorgeven!

Handgemaakte acrylaat koepellampen, gladde buitenzijde

De acrylaat koepellamp heeft een gladde buitenzijde. Hierbij heeft u de keuze voor een matte buitenzijde of hoogglans. Deze koepellamp wordt het meest gekocht met een witte, zwarte of grijze kleur buitenzijde. Daarbij komt een bladgoud, bladkoper of bladzilver binnenzijde veel voor.

Naast deze veelvoorkomende opties kunnen we deze lamp ook maken de door u aangegeven RAL kleuren!

Betonnen koepellampen

De betonnen koepellamp is in 3 formaten verkrijgbaar: 50, 70 en 90 cm doorsnede. De koepellamp wordt gemaakt van gegoten beton. De buitenzijde wordt glad afgewerkt. Bij deze echte betonlamp zie je aan de buitenzijde een schitterende, natuurlijk kleurverschil wat de echtheid van de lamp weergeeft.
De meeste koepellampen van beton worden uitgevoerd met betongrijs kleur. Naast dat er verschillende kleuren beton mogelijk zijn, is het ook mogelijk om de binnenzijde van de koepellampen van beton uit te voeren in een zilver, goud of koperkleur.

Veel voorkomende langwerpige tafels

Bij deze langwerpige tafels van 90/100 cm breed zien we voornamelijk 2 koepellampen met een doorsnede van 70cm (60, 80 en 90 cm doorsnede komen hierbij uiteraard ook voor). Bij de langwerpige tafels van 110/120 cm breed zien we voornamelijk 2 koepellampen met een doorsnede van 80 of 90 cm (70 en 100 cm doorsnede komen hierbij uiteraard ook voor).

Veelvoorkomende maten koepellampen bij ronde of (bijna) vierkante tafels

Bij een tafel die rond of vierkant is zien we voornamelijk dat er 1 koepellamp wordt toegepast. Dit geld ook voor tafels die bijna vierkant zijn; bijvoorbeeld 110 x 150 cm en zelfs ook bij tafels van bijvoorbeeld 110 x 180 cm. Bij dit type tafel is de lamp over het algemeen groot ten opzichte van de tafel. Boven een tafel van 150 cm doorsnede worden dus ook koepellampen gehangen van 100 cm doorsnede.